tirsdag 27. januar 2009

FRA ROLLEICORD TIL MEGAPIXLER

© Per og Gudrun Hoffmann

[ 26.01.2009 ]: -Eller to fotografer er bedre enn ingen fotografer!
Førstkommende fredag 30. januar blir det foredrag på Fotografiens-hus klokken 18.00. Per og Gudrunn Hoffman vil holde et spennede foredrag om sitt yrkesaktive liv. Foredraget tar oss med på en reise gjennom 40 års yrkeserfaring som profesjonelle fotografer, fra skolen i Wien hvor de møttes, og den spede begynnelsen hvor de kun hadde sine Rolleicorder, en Ashahi Pentax 35mm, 7 Elvis 500W lamper (fra Kodak) og en Opemus forstørrer til i dag.
Det er en fortelling om hvordan det var å starte uten kapital i en analog verden, få suksess i en tid hvor print var det viktigste og best betalte reklamemedium, for så å møte krisen på 90 tallet og kravet om å bli digitale fotografer.

Gudrun og Per Hoffmann er utdannet ved Höhere Graphische Bundes Lehr und Versuchsanstalt i Wien og etablerte seg som reklamefotografer i Oslo i 1970. Helt fra starten har de jobbet sammen som en fotograf ut ifra at filosofien om at 2 som kan samarbeide er mere enn to som jobber hver for seg. I dag driver de H2W-studio med 4 ansatte fotografer på Bislett i Oslo.

Gudrun og Per har mottatt flere utmerkelser opp igjennom årene og er æresmedlemmer i NRF.

Sjekk ut mer på om fotografene på www.h2w.no

NRF inviterer sine medlemmer samt medlemmene i IFF og NFF til dette fantastiske foredraget. Det vil bli servert pølser og det vil være en mulighet for å få seg en øl.

Påmelding gjøres til: paamelding@reklamefoto.org

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar