onsdag 3. juni 2009

Digitalt museum har åpnet - Artikkel skrevet av ABM-utvikling


Nettstedet DigitaltMuseum ble lansert 19. mai. Målet med DigitaltMuseum er å gjøre museenes samlinger tilgjengelige for alle interesserte. Prosjektet er støttet av ABM-utvikling.

Ved lansering har DigitaltMuseum 12 innholdsleverandører, og inneholder rundt 450 000 gjenstander og fotografier. Innholdet er hentet fra Primus.

200 000 bilder kommer i tillegg snart fra Norsk Teknisk Museum. På sikt skal DigitaltMuseum også omfatte andre objekttyper som bygninger, billedkunst, film, video og mer.

DigitaltMuseum bygger videre på erfaringene fra PrimusWeb, og har et nytt design med blant annet forbedret søkefunksjon, mulighet for å bla mellom poster, og mulighet for å sende bestilling og tilbakemelding til museene.

Det er også gjort store forbedringer når det gjelder opplasting av informasjon til DigitaltMuseum. For de som ikke har drift hos KulturIt, kan det benyttes en gateway for å hente informasjon fra Primus. Det er museene selv som bestemmer hvilke objekter og hvilke rollekoder som skal presenteres.

Gå til Digitalt Museum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar