onsdag 9. september 2009

Absolutt Viking


Tidsrom:
13.09.2009 - 18.10.2009
Åpningstider:
Trondenes Historiske Senter. Mandag-fredag: kl. 10-14 Søndag: kl. 11-16
Billettpriser
Voksen: Kr. 40 Barn: kr. 20

Den moderne viking

Lill-Ann Chepstow-Lusty har funnet og fotografert den Moderne Viking. Tre år med nitid fotojakt har ført til denne unike dokumentasjonen av en levende og kraftfull kultur, med forgreininger over hele verden. Hun kaller det for ”samtidsarkeologi” eller læren om fortidens tilstedeværelsen i nåtiden.

Lill-Ann mener vikingene har ”skrevet seg inn med liten skrift mellom de store linjene i det moderne samfunnet”. Kan du også finne spør av vikingene i vår hverdag? Hvert barn som kommer med tre eksempler fra ” hverdagsbruk” av vikinger i navn eller symboler vil få en gratis brus og vaffel fra Sør-Troms Museum!

Det er mye humor i Lill-Anns bilder, men det ligger også mengder av alvor i hennes arbeider.
”Det fine med denne moderne vikingtiden er at den har noe å tilby alle. Du bestemmer selv din rolle og hvilken tolkning du har av et ekte vikingliv. Det er nesten rørende å se hvor stor tilfredsstillelse det gir folk å skru av tiden og kunne være alt annet enn et lite personnummer for noen opplevelsesrike dager.”

Her på Sør-Troms Museum har vi nettopp opplevd Barnas Vikingfestival --- som ble for oss, og forhåpentligvis alle, en eventyrlig og gøyal møteplass, lærerik og ikke helt uten paradokser. I utstillingen vil du også kunne se våre vikingkostymer, og i Asbjørns Hjørnet kan du bla i bøker om vikingtiden lånt fra Harstad Biblioteket.

Utstillingen har tidligere blitt vist på Lofotr Vikingmuseet på Borg, Arkeologisk Museum i Stavanger, Midgård Historisk Senter i Vestfold og Kulturhistorisk Museum, Universitetet i Oslo. Utstillingen er også blitt til en bok med samme navn (2002. Det Norske Samlaget), til salgs i museums butikken.

Vi gleder oss, og håper at du kan komme!

Sør-Troms Museum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar