fredag 16. november 2007

Lansering av ”Fjellets og havets folk/Tunturin ja meren kansa” av Sonja Siltala


Trane forlag har gleden av å invitere til lansering av ”Fjellets og havets folk/Tunturin ja meren kansa” av Sonja Siltala. I denne praktfulle fotoboka portretterer fotografen Sonja Siltala kvener i sine hjemmemiljøer i Finnmark og Nord-Troms.

Hun skriver i etterordet: Det som har drevet meg og gitt meg den viktigste impulsen til å fotografere kvener, er en nysgjerrighet etter å dykke under overflaten av Finnmarks kultur og historie. Når en snakker om folket i Ruija, står kvener og finske innvandreres etterkommere side ved side med samer og nordmenn og deler den nordlige virkeligheten. Fordi jeg selv er finsk innvandrer i Norge i dag, har det vært naturlig for meg å bli kjent med den nordlige mentaliteten nettopp gjennom kvenene. Det at fotografen og den fotograferte har morsmål som ligner hverandre, har vært både en glede og en fordel. Gamle mennesker har blitt lykkelige når de har fått snakke sitt hjertespråk med noen.

I tillegg til fotografens eget etterord, inneholder boka en informativ artikkel om kvenenes og kven-begrepets historiske bakgrunn, skrevet av professor Einar Niemi ved Universitetet i Tromsø.

Lanseringen finner sted på Vadsø bibliotek, lørdag 17. november klokka 1500. Det blir kaffe og kaker, mulighet for å få signert bøker, og musikalsk innslag.

Dere er hjertelig velkommen!
Med vennlig hilsen
Lars O. Haugen Forlagssjef Trane Forlag AS

Sonja Siltala er Iff medlem fra Vadsø i Finnmark.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar