mandag 28. februar 2011

Åpent møte: Kongelige portretter


Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner har gleden av å invitere til åpent møte med tema kongelige portretter.
Når: torsdag 3. mars kl 19:00 – 21:00
Hvor: ”Slottsbiblioteket” på Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsensgate 110, Oslo


Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner ønsker å bidra til å sette dagsaktuelle fotorelaterte spørsmål inn i større sammenhenger. Debatten omkring de nye offisielle kongelige portrettene har fokusert på det fototekniske, men også på rammene rundt oppdraget, på begrepene håndverk og kunst, og på forholdet mellom tradisjon og fornyelse. Kongelige portretter framstår som en interessant sjanger, som vi gjerne vil undersøke i ulike fotohistoriske perspektiver.

Roger Erlandsen , direktør på Akershusmuseet og foreningens nestleder, vil innlede og styre møtet. Fotograf Isidor Åstrøm bidrar med innlegg og deltar i diskusjonen, sammen med billedkunstner og styreleder i Forbundet Frie Fotografer Eivind Lentz . Dessuten deltar forfatter og forlegger Morten Mørch i panelet.

Møtet er åpent for alle, men hvis du ikke er medlem har vi nå et flott tilbud til deg: Gratis bok!

Vennlig hilsen
Jens Petter Kollhøj
Leder NFHF-PMV
Kontakt: venner.fotohistorie@preusmuseum.no 
Nyheter/informasjon: http://nfhf.no og Facebook

PS: Vi anbefaler å komme i god tid før møtet, for å se utstillingen Kåre Kivijärvi: Fotografier 1956–1991 (utstillingen er åpen til kl 19, gratis adgang).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar