mandag 1. oktober 2012

To fotograflærlinger To fotografiutstillinger: JUNE ÅSHEIM og KONSTANSE KARLSEN


BARE DYR

June Åsheim, fotograflærling ved Tromsø Museum - Universitetsmuseet, åpner sin første utstilling på 11 fotografier som omhandler dyrehold.

Åpning: onsdag 10.oktober 2012, kl. 1800.
Utstillingsperiode: 
10. oktober 2012 - 05. januar 2013. 
Sted: Polarmuseet, Tromsø
Adresse: Polarmuseet, Søndre Tollbodgt 11, Tromsø.

June Åsheim er en 21 år gammel fotograflærling fra Hølen i Balsfjord i Troms. Hun har gått tre år på medier og kommunikasjon på Høgtun vgs og et år på folkehøgskole i Lofoten på linja Proffoto. September 2011 begynte hun som lærling ved Tromsø Museum, der jobber hun til hun skal opp til svenneprøve i august 2013. 

Første året som lærling fikk hun beskjed om å starte et personlig prosjekt som skulle ende opp i en utstilling, Bare Dyr er resultatet.

Utstillingen viser 11 iscenesatte fotografier som viser ulike former for dyrehold. Fotograflærlingen har satt seg selv i dyrenes sted, for å sette ting på spissen. Er det greit å behandle dyr på denne måten? I så fall, hvorfor? Hadde det vært greit å behandle kjæledyret sitt slik? Hva med et menneske? Hvorfor ikke?

Meningen bak utstillingen er å belyse de situasjonene som er tatt opp i fotografiene. Få tilskuerene til å reflektere over de valg de tar, og tenke litt mer over menneskers bruk og til tider utnyttelse av andre skapninger.


Denne utstillingen er også en del av fotofestivalen Polar Fokus 2012. 
Polar Fokus hjemmeside

Alle er velkommen! 
Det blir lett servering. 

June Aasheim: pressebilde, Foto:June Åsheim.

June Åsheim er ferdig med printing.
Foto: Konstanse Karlsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar