tirsdag 18. august 2015

Preus museum fotografiets dag

Søndag 23. august arrangerer Preus museum fotografiets dag. IFF deltar med bilder av Monica Milch Gebhardt og utvalgte bilder fr Eksponering. Ta turen for en trivelig og rikholdig fotodag i Horten!

INVITERT UTSTILLER: MONICA MILCH GEBHARDT

Foto: Monica Milch Gebhardt
På Fotografiets dag har fotograforganisasjonene mulighet til å invitere en egen utstiller. Monica Milch Gebhardt viser bilder for Institujonsfotografenes forening.
Monica Milch Gebhardt (39) er samlingsrådgiver og fotograf ved Vadsø museum – Ruija kvenmuseum/Museumsenhetene i Finnmark. Hennes prosjekt fordyper seg i flerfunksjonshuset som hun finner i Nord-Varanger.

Flerfunksjonshuset – et kulturminne og flerkulturelt objekt i den arktiske smeltedigelen
Reiser du rundt i Nord-Varanger i dag ser du at en stor del av bygningsmassen er bevart fra før krigen, noe som er unikt i Finnmarkssammenheng. Vi kan gjennom disse kulturminnene få overført kunnskap om tidligere levd liv og samfunnsutvikling. Øst-Finnmark var på 1800 - tallet preget av stor etnisk variasjon, der både samer, russere, kvener/finner og nordmenn levde sammen. Flerbrukshusene som stammer fra denne perioden er en stor del av bygningsmassen i dag.

Foto: Monica Milch Gebhardt
Monica har gjort en studiereise til russisk Karelen for å dokumentere felleshusene der. Ved å gjøre en systematisk undersøkelse av flerbrukshus fra Karelen kan vi sammenlikne med materialet i Varanger. Kanskje vi kan komme nærmere svaret på hvor Varangerhuset opprinnelig kom fra?

Foto: Monica Milch Gebhardt

Monica Milch Gebhardt har utdanning i kunst og kulturfag fra Universitet og en Master of Arts i fotografi fra Kent Institute of Art and Design, England. Hun har bred erfaring innen fagfeltet fotografi og har siden 2000 jobbet blant annet som freelancefotograf for private og bedriftskunder, med egne kunstprosjekter, på kunstakademiet i Trondheim og nå innen museumsbransjen.
Siden 2011 har hun jobbet i Vadsø og Finnmark med dokumentasjon av de kulturhistoriske samlingene. Hun har holdt kurs i fotografering og bidratt med illustrasjonsbilder til flere museumshefter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar