fredag 20. mai 2022

JURYERT UTSTILLING 2022

 

Preus museum og Fotografiets dag er glade for å invitere til vår femtende innsendelse til den juryerte utstillingen! Du er invitert til å sende inn arbeidet ditt i festivalens tema i 2022: Performing for the camera (som litt vanskelig oversatt blir å «opptre foran kamera» på norsk).

I 2022 er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge, noe som feires over hele landet gjennom ulike utstillinger og arrangementer koblet til Skeivt kulturår. På Preus museum inviterer de skeive stemmerettsaktivistene og fotografene Marie Høeg (1866-1949) og Bolette Berg (1872-1944) til utstilling, salongprogram og andre viktige aktiviteter, og Fotografiets dag i år er en «queer edition» med dette som underliggende tema.

 

Fotografiet har en helt sentral plass i iscenesettelse, dokumentasjon og eksperimentering rundt begrepet identitet. Ved hjelp av fotografiet kan fotografen ta grep om egen representasjon. For Marie og Bolette var fotografiet mer enn en teknikk; det var et frirom som skapte en intim offentlighet. Hvordan kan vi bruke fotografiet i dag til å utforske ulike former for identitet? Kan vi fortsatt la oss inspirere av Marie og Bolette?

 

Vi utfordrer med dette fotografer, amatører og kunstnere i alle aldre til å dele med oss ​​ideene du forbinder med temaet vårt. Utstillingen er åpen for alle, uavhengig av kjønn, orientering, alder eller nasjonalitet.

 

En ekspertjury tar sikte på å velge ut 50 fotografers bidrag som skal stilles ut på Fotografiets dag – Queer edition 27. august. Juryen kan fritt velge bildene som skal vises.

 

Premier

Utvalgte kunstnere/fotografer vil bli invitert til å stille ut på Fotografiets dag Queer edition 27. august.

 

1. premie:

NOK 5 000,-

Innlemmelse i Preus museums samling (Preus museum velger alle eller noen av bildene som er utstilt)

 

2. premie:

NOK 3 000,-

Innlemmelse i Preus museums samling (Preus museum velger alle eller noen av bildene som er utstilt)

 

3. premie:

1500 kroner

Innlemmelse i Preus museums samling (Preus museum velger alle eller noen av bildene som er utstilt)

 

Hvordan sende inn bilder?

Bruk knappen nederst på siden som tar deg til plattformen picter.com. Der lager du en gratis bruker for å kunne sende inn bildene dine. All informasjon på innsendingssiden er på engelsk, men du kan lese den samme informasjonen på norsk her på denne siden. Du kan også skrive informasjon, prosjektbeskrivelse etc på norsk. Jurymedlemmene er norske.

Du kan sende mellom 1-10 bilder. NB - når du har sendt inn, kan du ikke endre på noe. Opplastningen er endelig. 

På Fotografiets dag skal fotografene selv komme til Horten og montere bildene sine på veggene til den juryerte utstillingen. Veggene måler hver 120x150 cm, og hver fotograf monterer sine bilder innenfor dette området. Bildene skal monteres uinnrammet, med blu-tack eller nåler/stifter. Fotografene vil være til stede på dagtid og samhandle med publikum.

Hvis fotografen er forhindret fra å være til stede på Fotografiets dag, kan bildene sendes med post god tid i forveien, og staben på Preus museum vil ta seg av monteringen.

I løpet av arrangementet vil det holdes en premieutdeling, hvor vinnerne vil bli kunngjort. Arrangementet vil også bli strømmet direkte.

 

Hva er kriteriene for å bli valgt ut?

Bildene er valgt av en ekspertjury som ser etter bilder med visuell kvalitet. Juryen kan fritt velge bildene som skal vises. Juryen vil dele ut de mest interessante bidragene.

 

Viktige datoer: 

  • Innsendingsfristen er 1. juni kl 23:59
  • Listen over de som er tatt ut til utstillingen blir offentliggjort 23. juni
  • Vinnerne blir annonsert 27. august (på Fotografiets dag)

Hvis du har problemer eller spørsmål, sjekk om du finner svar i vår FAQ. Der finner du også en e-post, om du står fast. 

https://www.preusmuseum.no/nor/Utforsk-museet/Arrangementer/Fotografiets-dag-2022-Queer-edition/Innsending-juryert-utstilling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar