tirsdag 6. oktober 2009

Medlemsmøte: Werner Anderson


Mandag 19. oktober kl. 18.00 kan du som IFF-medlem møte fotografen Werner Anderson på Fotografiens Hus. Werner Anderson har i snart ett tiår dokumentert krigens ettervirkninger i land som Rwanda, Bosnia, Vietnam, Laos og på Vestbredden.

Anderson har fotografert i snart tjue år og jobber jobber i dag med bilder av mer kommersiell art. Parallelt med dette har han hele tiden arbeidet med egne dokumentar- og kunst prosjekter, noe som blant annet har resultert i utsmykninger av alt fra private hjem, hotell og til restaurantene Haga, Eik, Annen Etage og Fjord.

De to siste årene synliggjør med all tydelighet hans fotografiske allsidighet: I fjor mottok han gull i Reklamefotografenes konkurranse Utsnitt for iskaldt bilde fra Svalbard. I år ble det to nye gull.

Kokeboken “Gourmet for folket”, som han laget sammen med TV-kokken Ole Jonny Eikefjord, ble kåret til Beste Norske debut kokebok av den renommerte Gourmand Award´s i Paris. Han har også utgitt fotobok om hete konflikter verden rundt for Norsk Folkehjelp.

Werner har i år deltatt som utstiller under Nordic Light International Festival of Photography og Fotografiets Dag. Nylig mottok han også hederlig omtale for hele tre bilder i den prestisjefylte 2009 International Photography Awards.

Werner vil vise oss bilder og fortelle om sitt prosjekt om klasevåpen, sitt prosjekt fra Island og sitt komersielle arbeid. Bildene fra Island henger forøvrig i Fotografiets Hus.

Vel møtt.

Påmelding:vidar.ibenfeldt@nasjonalmuseet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar