fredag 23. mai 2008

FOTOGRAFIETS DAG 2008

Morten Andersen, Turboneger, 2006.


PRESSEMELDING 22. mai 2008
17. august 2008 arrangeres Fotografiets dag for andre gang. Morten Andersen er festivalutstiller og viser rock'n roll fotografi med fantastisk nærvær og intensitet.

Den første utgaven av Fotografiets dag, arrangert i august 2007, ble en stor suksess med utstillinger med over 100 fotografer, en rekke foredragsholdere og 1200 besøkende på Karljohansvern. I 2008 vil arrangementet bli flyttet innenfor murene på Karljohansvern for å skape en mer intim stemning. Nytt av året er også utvidet tilbud til barn, mappevisning for kunstnerisk fotografi og bruktmarked for klassisk fotoutstyr.

Festivalutstiller Morten Andersen
Årets festivalutstiller er Morten Andersen, som har arbeidet med dokumentarfotografi i skjæringspunktet mellom rock'n roll og urbane myter siden tidlig på 1980-tallet. Andersen har blant annet gitt ut boka White Nights som beskriver rockescenen i Oslo. Andersen jobber med det enkelte band og med enkeltbilder, men det er helheten i boka som er sterkest, denne følelsen av å være i situasjonen, i musikken, å være revet med. Andersens fotografier understreker dette kroppslige momentet i musikken.

NORGES STØRSTE UTSTILLINGSVEGG
I tillegg til festivalutstilleren er hovedattraksjonen under fotografiets dag Norges største utstillingsvegg, satt sammen av veggmoduler som monteres utendørs på Karljohansvern. På den over 100 meter lange veggen viser fotografer sine bilder og er til stede for å diskutere dem med sine kolleger og publikum. Her har det vært mulig for alle å fritt sende inn fotografier for bedømmelse og juryen har valgt ut 50 av over 160 innsendte bidrag som vil bli vist på årets utstilling.

På en annen del av området er de ni fotografforeningene invitert til selv å velge sine representanter til å stille ut. Fotografforeningene har også et eget telt hvor de presenterer sine organisasjoner.

Samtidig holder Preus museum åpent, med mulighet til å se utstillingene

Ray Metzker – Retrospektiv

Teknikk og estetikk – Preus museums samlinger

Vi vil se Wilse – Horten by 150 år

Senter for fotokonservering ved Preus museum vil også vise et prosjekt med stereobilder for publikum.

Foredrag
I et eget telt på festivalområdet arrangeres historiske og populærvitenskaplige foredrag, med temaet musikk og fotografi samt fotobokas historie. Foredragsholdere bekreftes senere.

Fotosprint
Det vil bli arrangert en fotokonkurranse med to klasser: familie og åpen klasse. Tema vil bli oppgitt kl 1330, målgang satt til 1530. Man har dermed to timer til å løse oppgaven. Bildene juryeres og kopieres på ettermiddagen og stilles ut på en egen utendørs vegg før arrangementet avrundes med premieutdeling.

Fotografer i arbeid
Norske reklamefotografer tilbyr publikum å delta i et fotografisk eksperiment. Norges Fotografforbund tilbyr publikum et klassisk familieportrettert for en rimelig penge.

Sosiale arrangementer – musikk
Fotopiknik på plenen hele dagen. Utendørs kafeer/serveringstilbud. Musikk fra scenen.

Flere arrangementer tilkommer/med forbehold om endringer!

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med Norges Fotografforbund, Norske Reklamefotografer, Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes forening, Pressefotografenes Klubb, Norsk Selskap for Fotografi, Norsk Fotohistorisk Forening, BioFoto og Norske Naturfotografer.

For mer informasjon, kontakt Ingri Østerholt, 33031630.

Mvh

Ingri Østerholt
Preus museum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar