mandag 3. november 2008

Lillestrøm i bilder - av fotograf Ronny Østnes

Snart ett år er gått siden Ronny Østnes begynte å fotografere Lillestrøm på kryss og tvers. Gjennom sine bilder viser han oss våre dagligdagse omgivelser på en personlig måte. ”Jeg har vært heldig å kunne arbeide med dette over tid og derfor kunne være mer tilstede uten å bare haste av sted. Du ser nemlig byen på en litt annen måte, om man faktisk tar seg tid til det, sier han.” Kjente steder som Nebbursvollen, Åråsen, Lillestrøm kirke, Nitelva, eller rett og slett gatelivet, har blitt fotografert med et kunstnerisk blikk.

Det har vært viktig at bildene skulle være noe mer enn bare avbildninger, men heller få oss til å se byen på en annen måte. Alle fotografiene er i sort/hvitt, evt. tonet sort/hvitt, noe som gjør at vi lettere tar bildene for det de er og ikke nødvendigvis leter etter direkte gjenkjennelse. Jeg har nemlig tro på at gjenkjennelsen som etter hvert vokser frem gjennom et kunstnerisk uttrykk etter hvert blir mye større.

Bildene blir etter utstillingen pyntebilder i Solsiden forretningsgård i Lillestrøm.

Fotografen har tidligere deltatt flere ganger på Romeriksutstillingen og andre kollektivutstillinger, hatt flere separatutstillinger, utgitt boken ”Til veggs”, sølvvinner av årets bryllupsfotograf i magasinet Ditt Bryllup, mottatt Vågåprisen av fotograf Morten Krogvold samt deltatt på flere av hans workshops, utdannet fotograf, premiert flere ganger av Norges Fotografforbund, mottatt fotografistipend, arbeider kontinuerlig med ulike fotokunst prosjekter, og holder egne workshops.

Vernissage i Galleri Lillestrøm, lørdag 1.november, kl. 12:00

Åpnes av Leif Tangen og Jan Østnes

Hjertelig velkommen!


Last ned invitasjon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar