mandag 18. august 2014

Frank af Petersens til Fotografiens Hus

Frank af Petersens til Fotografiens Hus

“THE POACHING WARS”
”Det pågår en gerillakrig i den afrikanske bushen som få vet om. Mennesker risikerer livet sitt hver dag for å prøve å redde de siste neshorn og de truede elefanter.” 
-Frank af Petersens
Foto: Frank af Petersens
Foto: Frank af Petersens
Møt den svenske fotografen Frank af Petersens på åpningen av utstillingen THE POACHING WARS – en dokumentar om kampen mot organisert tyvjakt på elefanter og neshorn.
Frank af Petersens er en profesjonell fotograf som har spesialisert seg på internasjonale fotoprosjekter i Afrika sør for Sahara. Han har bodd i Afghanistan, Somalia, Jemen, Libya og Frankrike. I dag bor han i Stockholm sammen med sin familie.Han arbeider med en rekke utstillingsserier og på ideell basis som fotograf for forskjellige naturreservater i Afrika. Han er også engasjert som fotograf av “Wildlife Conservation Network” i San Francisco og aktuell med utstillinger i Sverige, Norge og USA.
Bildene hans ble valgt ut til en veldedighetsgalla for elefanter som ble holdt i Mai i Los Angeles, hvor en av vertene var Leonardo DiCaprio Foundation. Gallaen samlet inn omlag 2 millioner dollar til The Elephant Crisis Fund.
Organisert krypskyting øker i mange afrikanske land. Neshorn drepes fordi horn fra neshorn er ettertraktet i tradisjonell kinesisk medisin.Hornene er verdt mer enn gull på det svarte markedet. I 2013 ble 1004 neshorn drep av krypskyttere i Sør-Afrika, en katastrofal økning fra 2007 da 13 neshorn ble skutt.
Innen en snar fremtid vil frie, ville elefanter sannsynligvis ikke finnes mer i Afrika. Hvert år drepes mellom 25.000 til 50.000 elefanter av krypskyttere. Medberegnet mørketallene er antallet enda høyere. Elfenben er en luksusvare som selges åpenlyst i mange land i Afrika og Sørøst-Asia.
Utstillingen THE POACHING WARS gir et fascinerende innblikk i kampen mot krypskyttere. Det er en salgsutstilling!
Les mer om Frank af Petersens her.
2008 Zimbabwe-508
Foto: Frank af Petersens
Velkommen til Vernissage torsdag 7. August kl 18:00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar