mandag 25. august 2014

Suksess for Fotografiets dag

Børre Høstland og Karsten Sund bidro til tidenes publikumsrekord på Fotografiens Dag. 


Inn for landing
En bille løftes forsiktig opp på gjerdet. Karsten Sund er i full sving med å henge opp de 10 bildene han har med. Bildene viser rødlistede, utryddingstruede småkryp - og kvaliteten på arbeidet er fremragende.

Foto: Nils Olav Mevatne


Foto: Nils Olav Mevatne
"Arne Knudsen heter jeg og driver Knudsens fotosenter i Oslo. Jeg begynte i lære i 1950 og fikk svennebrevet i 1955. Deretter dro jeg videre til Tyskland og Sveits for å lære mer om fargefotografi, som var det helt store den gangen. Mine barn, barnebarn og oldebarn har gått på Zoologisk museum på Tøyen. Det har vært gledelig, informativt og veldig inspirerende - forteller Arne"

Hva tenker du om slike arbeid, de er jo spesielle med hensyn til kvalitet og dokumentasjon? 
"Dette er en utrolig fin form for informativ fotografering, og jeg tror det er veldig verdifullt i opplysningsarbeid - og for forskere må jo dette være helt fantastisk, detaljeringen på disse bildene"
 Arne er æredsmedlem i Norges Fotografforbund og har blant annet fotografert Nelson Mandela. Det er med andre ord ikke hvem som helst som snakker varmt om arbeidet til IFF-fotografen.  
Bilder med barnetekke
Foto: Nils Olav Mevatne
Aleah Ugland Kristensen fra Horten er sammen med mamma, Michelle, og pappa, Emil. Aleah jubler over de spennende detaljene og kikker nysgjerrig på Karsten sine bilder. Hun studerer nøye hvert eneste småkryp og stortrives på Fotografiens Dag. 


Børre Høstland med "Circleshot"- Foto: Nils Olav Mevatne


360-foto
For de som ikke vet bedre - ser det ut som en svær stekepanne, men Børre tryller frem glimrende dokumentasjonsfoto ved å fotografere objektet fra alle sider på den roterende skiven. Mange kikker nysgjerrig på utstyret, og Børre demonstrerte villig vekk. Dette var kanskje den mest høyteknologiske standen på Fotografiens Dag. 
Det kom 3800 besøkende, mot 1600 i fjord - og IFF sine representanter bidro til ny publikumsrekord!   


Roderick Ewart og Arthur Sand


Vennlig fotohilsen
Nils Olav Mevatne

(for IFF-styret i Horten)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar